Ja uzskatāt, ka r2vsk.lv mājas lapā publicētās fotogrāfijas var radīt problēmas ar personas datu apstrādi Regulas kontekstā, informējiet par vajadzību tās izņemt.

Esiet piesardzīgi un atbildīgi!

IZM aicina vecākus izturēties atbildīgi un ievērot rekomendācijas neapmeklēt vīrusa skartās valstis

Lai būtu iespējams īstenot epidemioloģiskos pasākumus skolēniem, kuri plāno doties uz citām valstīm, Izglītības un zinātnes ministrija šodien, 2020. gada 10. martā, nosūtījusi vēstuli visām Latvijas izglītības iestādēm ar lūgumu apkopot informāciju no skolēnu vecākiem, ja skolēnu brīvlaikā plānots ārvalstu ceļojums.

Lai ierobežotu koronavīrusa COVID-19 turpmāku izplatību, ikviens vecāks aicināts ļoti atbildīgi izturēties un ievērot atbildīgo dienestu rekomendācijas neapmeklēt vīrusa skartās valstis. Šobrīd ir stingrs aicinājums neapmeklēt sešas valstis – Itāliju, Japānu, Dienvidkoreju, Ķīnu, Irānu un Singapūru, bet vēl par daudzām citām pasaules valstīm ir ieteikums izvērtēt nepieciešamību tās apmeklēt. Ja skolēns būs apmeklējis kādu no COVID-19 riska skartajām valstīm, bērniem pēc atgriešanās būs jānodrošina 14 dienu karantīna.

Šobrīd Latvijā visas izglītības iestādes strādā ierastajā režīmā. No 16. marta līdz 20. martam pavasara brīvlaikā dosies 1. līdz 11. klašu skolēni, bet no 23. līdz 27. martam – 12. klašu skolēni. Skolas tiek aicinātas izvērtēt nepieciešamību organizēt masu pasākumus, kā arī regulāri informēt skolēnus, vecākus un pedagogus par nepieciešamajiem profilakses pasākumiem, tajā skaitā strikti ievērot personisko higiēnu un skolas telpu uzkopšanas regularitāti.