Ja uzskatāt, ka r2vsk.lv mājas lapā publicētās fotogrāfijas var radīt problēmas ar personas datu apstrādi Regulas kontekstā, informējiet par vajadzību tās izņemt.

SIA ,,ALAAS’’. Radošs konkurss 1. – 4.klasēm ,,IZVEIDO KO JAUNU!’’

Lai veicinātu izpratni par nevajadzīga iepakojuma pārveides iespējām, saskatot katrā iepakojumā tā alternatīvas izmantošanas iespējas, SIA ,,ALAAS’’ izsludināja radošu konkursu 1. – 4.klasēm ,,IZVEIDO KO JAUNU!’’.

Konkursa uzdevums  bija izvēlēties izlietotu iepakojumu un izveidot no tā kādu citu savai sadzīvei nepieciešamu lietu vai priekšmetu. Vismaz 70% no radošā darba izejmateriāliem ir jābūt izlietotajam iepakojumam. Iepakojuma materiāls var būt visdažādākais – plastmasa, koks, stikls, plēve, papīrs, kartons, metāls.

Radošos darbus vērtēja SIA ,,ALAAS’’ izveidota žūrijas komisija. Žūrija no 19 konkursantiem (klases) izvēlējas 3 oriģinālākus un mākslinieciski interesantākus, praktiskākus darbus.

Starp konkursa uzvarētājiem un balvas ieguvējiem ir RĒZEKNES 2.VIDUSSKOLAS 1.B KLASE, SKOLOTĀJAS MARGARITA PONOMARENKO UN LUDMILA TAŠKĀNE.

1.b klases skolēni un klases audzinātājas  M.Ponomarenko un L.Taškāne nolēma izgatavot pulksteņu modeļus  no iepakojumiem un pudeļu vāciņiem. Pulksteņu modeļi veicinās un palīdzēs bērniem mācīties tematu „Laiks” matemātikā un darboties pagarinātajā grupā, kā ar attistošu rotaļlietu. Galvenais,ka tādā veidā bērns var iemācīties plānot savu laiku, ievērot dienas rezīmu līdz ar to būt vesels un enerģisks.

 Bērni labprāt izgatavoja pulksteņu modeļus, attīstījās radoši un fantazēja, mācījās palīdzēt viens otram.

Balvā klases izvēlējās SIA ,,ALAAS’’ izglītojošo vides galda spēli  ,,Vides cirks’’ .

 

Paldies konkursa autoriem par lielisko ideju, kuras izmantošana palīdzēja interesanti pavadīt laiku un  mācīt bērnus saudzēt Planētu no atkritumiem.